Felnőtt fogszabályozás

Felnőtt fogszabályozás

Napjainkban a felnőtt páciensek fogszabályozása ugyanolyan természetes, mint a gyermekeké. Egyes fogszabályozó készülékek pedig kifejezetten a felnőttek által elvárt esztétikai igényeknek megfelelően lettek kialakítva.

Nem késő már felnőtt korban fogszabályozni?

A válasz egyértelműen nem. Napjainkban a felnőtt páciensek fogszabályozása ugyanolyan természetes, mint a gyermekeké. Egyes fogszabályozó készülékek pedig  kifejezetten a felnőttek által elvárt esztétikai igényeknek megfelelően lettek kialakítva.

Fontos tudnivalók a felnőtt fogszabályozásról. Felnőtt korban hány éves korig lehet fogszabályzó. Koronára is lehet fogszabályzót tenni. Fogszabályozás 30 40 50 évesen.

Fogszabályozás akár 40-50 évesen?

A fogszabályozás felnőttkorban könnyebbséget is jelenthet, hiszen ekkorra már jobban odafigyelnek a paciensek a fogápolásra, illetve a mai modern készülékekkel nem probléma a fogszabályozás foghiány, gyökérkezelt fogak, koronák vagy héjak esetén sem.

Láthatatlan fogszabályozás?

Évek óta léteznek már kifejezetten a felnőttek számára kifejlesztett esztétikus fogszabályzó készülékek. A kerámia, esetleg sínes fogszabályozó választása esetén is bátran mosolyoghatnak a kezelés ideje alatt is.

Felnőttkori fogszabályozás gyorsan és könnyedén!

Esztétikai kezelések esetén, amikor  torlódást vagy résességet szüntetünk meg, a láthatatlan sínes fogszabályozás akár 4-5 hónap alatt is eredményes lehet felnőttek esetén. De bármely más fogszabályozó készülék választása esetén a problémák  megoldása általában nem  tart tovább 1 évnél.

Fogágybetegség esetén is lehet fogszabályozó készülékem?

Már kialakult fogágybetegség esetén is lehetséges a fogszabályozás. Sokszor a parodontológus szakorvos kéri a fogszabályozó kezelést annak érdekében, hogy garantálhassa a fogak hosszútávú megtarthatóságát. Aktív gyulladásos állapot fennállása esetén a fogszabályozást meg kell, hogy előzze a parodontológiai kezelés, illetve fontos tudni, hogy súlyos csontpusztulás esetén a fogak nagymértékű mozgatása nem javasolt.

Kapcsolódó áraink

 • Első konzultáció
  ennek díja későbbi kezelés esetén levonásra kerül
  10.000 HUF
 • Kezelési terv készítése
  lenyomatvétel, panorámaröntgen felvétel készítése
  20.000 HUF
 • Hagyományos fém rögzített fogszabályozó készülék
  160.000 HUF / fogív
 • Hagyományos esztétikus rögzített fogszabályozó készülék
  200.000 HUF / fogív
 • Önligírozó fém rögzített fogszabályozó készülék
  220.000 HUF / fogív
 • Önligírozó esztétikus rögzített fogszabályozó készülék
  260.000 HUF / fogív
 • Rögzített fogszabályozó készülékek havi kontrollja
  az ár tartalmazza az ívcseréket, ligaturákat, intermaxilláris gumikat, speciális rugókat, gombokat stb.
  18.000 HUF

További szolgáltatásaink

Segíthetek valamiben? Kérjen időpontot!

Rendelőink hétköznap 08:00 - 20:00 óra között hívhatóak,
hétvégén e-mailben is elérhetőek 08:00 - 20:00 óra között.
Jelentkezzen be a hét bármely napján!